1 (2)

Introduktion till
Freestyle och Heelwork to Music
med
Pernilla Pöykiöniemi
Helgen 29-30 juni kl 9:00-16:00


P g av ett återbud finns det en plats kvar med hund.
Du kan även anmäla dig som passiv deltagare.


Freestyle är en hundsport som innebär att du tränar in ett antal moment och bygger ihop dessa till musik. Sporten erbjuder stor kreativ frihet och möjlighet att anpassa programmet till hundens individuella styrkor och egenskaper.
Du kan välja att träna och/eller tävla i den ena eller båda av dess grenar: Freestyle & HtM (Heelwork to Music).

Kursen passar alla som tycker om att träna sin hund på ett lättsamt och roligt sätt, oavsett ambitionsnivå. En utmärkt aktivitet för aktivering, relationsskapande samvaro och gymnastik då tricksträning är fysiskt stärkande för hunden om den utförs på rätt sätt. Är du dessutom intresserad av att tävla erbjuder sporten en trivsam samvaro med spännande utmaningar.

Under kursen går vi igenom teoretiskt och jobbar praktiskt med såväl viktiga nycklar i hundträningen som sportens grunder och de tre bedömningskategorierna precision och samarbete, innehåll och
tolkning av musik. Du lär dig skillnaden mellan de båda grenarna freestyle
och HtM, och du kommer lära dig hur du tränar in olika typer av tricks
och HtM-positioner av olika svårighetsgrad, hur man bygger ihop ett
program och hur man kan tänka kring musikval. Du får också insyn i vad domaren tittar på under bedömningen vid tävling, samt hur du blir ett starkt team tillsammans med din hund om du vill tävla. Kursledaren Pernilla Pöykiöniemi är domare, aktivt tävlande och coach för ekipage från nybörjar- till landslagsnivå. 

De aktiva platserna, 8-10 ekipage, erbjuds i första hans klubbens medlemmar, i mån av plats övriga (dock medlem i SBK). Kostnaden är 1300 kr.

Du kan även var passiv åhörare (utan hund), och kostnaden för båda dagarna är för medlem i Ale BK 300 kr och icke medlem 500 kr.

Kursavgiften betalas till bg 325-4935, märk betalningen med
ditt namn + Freestyle (vänta med att betala tills du fått bekräftels på att du har en plats på kursen)

Anmälan görs enbart genom att fylla i formuläret nedan: