valpbild
Träningstävlingar 2018

Tävlingarna kommer även i år att genomföras som ett gemensamt arrangemang mellan Ale BK, Stenungsunds BK och Kungälvs BK.
För att få delta måste man vara medlem i någon av dessa klubbar.

Tävlingsregler
Samtliga hundar inom samma storleksklass möter varandra och banans svårighetsgrad kommer att ligga på en enkel klass 2-bana. Officiella tävlingsregler kommer att tillämpas, du blir alltså diskad precis som på en officiell tävling och väljer du att köra med godis eller leksak räknas du som diskad. Diskade ekipage får naturligtvis sina 2-poäng för närvaro, men tävlar inte om ”placeringspoängen”. Vill du köra med godis, meddela detta vid anmälan på träningstävlingsdagen så att vi kan placera dig sist i startlistan, detta för att undvika ”spill” inne på banan.
Hundar under 18 månader får endast vara med utan tävlan. Detta för att vi inte vill främja att hundarna är klara för tidigt och körs tävlingsmässigt.

Poängsystem
Samtliga ekipage som närvarar får 2 poäng.
Utöver dessa delas poäng ut till de fem bäst placerade i varje storleksklass:
1:a plats = 5 poäng
2:a plats = 4 poäng
3:e plats = 3 poäng
4:e plats = 2 poäng
5:e plats = 1 poäng
Den som placeras 1:a kommer alltså att få 2+5 = 7 poäng. Direkt efter den sista träningstävlingen i oktober kommer pris att delas ut till de ekipage i varje storleksklass som fått flest poäng totalt.

Tävlingsdatum och plats
Tävlingarna kommer att gå av stapeln på följande datum:
Måndag 30 april Kungälvs BK
Onsdag 16 maj Ale BK
Tisdag 29 maj Stenungsunds BK
Onsdag 15 augusti Stenungsunds BK
Onsdag 5 september Ale BK
Torsdag 20 september Kungälvs BK, fika och prisutdelning efteråt.

Vi samlas 18.30 för gemensamt banbygge och så snart banan är klar, runt 19.00, kör vi igång tävlingen.

Anmälan
Anmäler dig gör du genom att skicka ett mejl till klas@stenungsundsbk.se (senast måndagen samma vecka som träningstävlingsdagen). Du är då anmäld till alla resterande träningstävlingar. I anmälan anger du förarens namn, hundens namn, storlek och klubbtillhörighet.
På träningstävlingsdagen anmäler du dig genom att bocka för ditt namn på startlistan.
Startlistan tas ner kl. 19.00 när banvandringen börjar.

Klas 0704 47 29 94 klas@stenungsundsbk.se
Elisabeth 0702 37 02 66 bettykarlsson70@gmail.com