1 (2)

Problem vid hundmöten?
Hundmöteskurs hösten 2022


En satsning med stöd från Föreningsmiljonen
Ale kommun har beviljat Ale Brukshundklubb medel för att sprida kunskap om hundmöten och hur man hanterar dem. Satsningen riktar sig främst till hundägare inom kommunen som av olika anledningar inte gått någon kurs och där det uppstått problembeteenden vid hundmöten.

Föreläsning (ca 30 deltagare) och två praktiska träffar med 8 aktiva deltagare per träff (plus passiva deltagare, max 10 st).


Kursledare: Monica Henriksson, Ale BKs avtalsinstruktör

Första tillfället är det föreläsning, resterande två tillfällen praktik kl 18-20,
datum och plats meddelas i samband med föreläsningen.

 

Föreläsning kl 18-20 (ca) måndagen den 3/10 2022
Plats: Ale Brukshundklubb, Lindåsen, Nödinge


Pris: 50 kr inkl fika för föreläsningen (betalas på plats via Swish eller kontant).
Praktiktillfällena kostar ingenting.

Det är först till kvarn som gäller, både för föreläsningen och möjlighet att delta med hund vid de två praktiktillfällena, men du som bor i Ale kommun har företräde.


OBS: du kan endast delta vid praktiktillfällena om du varit med på föreläsningen.

Mer info om kursen:

De vardagliga promenaderna kan många gånger leda till bekymmer för hundägaren.
Den egna hunden reagerar på ett sätt som hundägaren inte vet hur man skall hantera. Hunden kan bli osäker/ ängslig, för glad eller utagerande och arg.
Oavsett vilket beteende hunden visar upp kan mycket förbättras genom en ökad förståelse om varför beteendet uppstår och kännedom om hur jag som hundägare skall agera i de olika situationerna.
Kursen inleds med en föreläsning där vi går igenom varför beteendena uppstår och vilka signaler jag som hundförare skall vara uppmärksam på.
Föreläsningen och den praktiska träningen bygger på hundarnas egna sätt att kommunicera med artfränder och hur hundar interagerar vid möten.


Obs! för att gå kurs på Ale BK måste man normalt vara medlem, men för denna kurs behöver man inte vara det. Är du intresserad av att läsa mer om klubben och vad det innebär att vara medlem, klicka här

Vi sänder en bekräftelse från utbildning@alebk.se till den mailadress du har uppgivit med besked om du har kommiit med på kursen eller ej senast den 15 september.

Anmälan endast genom formuläret nedan (prova att byta webläsare om du inte får en bekräftelse på din anmälan via hemsidesprogrammet, eller fyll i formuläret en gång till, ifall du stavat fel på din epostadress):

 


Monica Henriksson, Ale BKs avtalsinstruktör